Spletna stran uporablja piškotke. Zapri

Prodajne uspešnice

Pogoji poslovanja

Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne strani ecomp.si, ki je dostopna na povezavi www.ecomp.si (v nadaljevanju: ‘spletna stran’) in jo upravlja družba ECOmp, d.o.o. (v nadaljevanju: ‘ponudnik’). Poleg teh pogojev poslovanja lahko za določene odseke, podstrani ali določene uporabnike veljajo posebni pogoji poslovanja ali pogodbena določila.

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele, in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve. V primeru morebitne spremembe roka dobave bodo prodajni svetovalci iz klicnega centra stranke ustrezno in pravočasno obvestili.

Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov, še isti trenutek, ko ste oddali naročilo. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas konktaktirate:

  • pišete na e-naslov: info@ecomp.si
  • pokličete na telefonsko številko: 031 566 669

Splošno

podjetje ECOmp, d.o.o. se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo ECOmp, d.o.o. uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Podjetje ECOmp, d.o.o. spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu podjetje ECOmp, d.o.o. posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

Uporaba osebnih podatkov

Podjetje ECOmp, d.o.o. za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

ime in priimek,
naslove za dostavo,
podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba),
davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba),
naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
geslo v šifrirani obliki,
kontaktno telefonsko številko,
državo bivanja,
druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini,
druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.
Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ECOmp, d.o.o. ne odgovarja.

Piškotki in IP naslovi

Podjetje ECOmp, d.o.o. vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti.Podjetje ECOmp, d.o.o. lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Podjetje ECOmp, d.o.o. lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetja ECOmp, d.o.o. zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov

Podjetje ECOmp, d.o.o. je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Podjetje ECOmp, d.o.o. ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja ECOmp, d.o.o.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Podjetje ECOmp, d.o.o. teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Podjetje ECOmp, d.o.o. podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Trgovec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije, DHL, UPS ipd.) bo podjetje ECOmp, d.o.o. zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo podjetje ECOmp, d.o.o. stopil v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.

Izvajanje politike zasebnosti

Vse pri podjetje ECOmp, d.o.o. redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s podjetje ECOmp, d.o.o. .

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo podjetju ECOmp, d.o.o.sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik podjetju ECOmp, d.o.o. poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Trgovec bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

Dodatna pojasnila

Podjetje hrani besedilo pogodbe (nakup). Potrošniku je na voljo na zahtevo preko email naslova: info@ecomp.si

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: info@ecomp.si

Informacije o ponudniku in komunikacija z njim

Ponudnik in njegov naslov: ECOmp, d.o.o., Kardeljeva cesta 75, SI-2000 Maribor

Elektronski naslov(uporabniki naj pošljejo e-sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave):  info@ecomp.si

Matična številka: 7117825000

Davčna številka: 26431637

Identifikacijska številka za DDV: SI26431637

Vpisan v: Sodni register Okrožnega sodišča v Mariboru, dne 09.08.2016


Lastnik in upravljavec teh strani je podjetje ECOmp, d.o.o., Kardeljeva cesta 75, 2000 Maribor (v nadaljevanju: ponudnik), ustanovljena na podlagi slovenske zakonodaje in ima svoj sedež v Sloveniji. Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati navedene pogoje uporabe. Z uporabo te spletne strani se z navedenimi pogoji strinjate. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate. Ponudnik ni preveril vseh strani, ki so povezane s to spletno stranjo, in zato ni odgovorna za vsebino katere koli zunanje ali druge strani, ki je na kakršen koli način z njo povezana. Pri vseh vaših povezavah z drugimi spletnimi stranmi ali mesti nosite celotno tveganje in odgovornost sami. Podjetje ECOmp, d.o.o. ima pravico spremeniti pogoje uporabe s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za vas zavezujoče. Vse navedene cene so v EUR in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost) in veljajo na dan naročila. Ponudba blaga, ki je objavljena v spletni trgovini ECOmp, velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog.

Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in podjetjem ECOmp, d.o.o. v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe. Podjetje ECOmp, d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe vaše računalniške/strojne opreme ter za viruse, ki bi lahko prizadeli vašo opremo zaradi obiska strani, njene uporabe ali brskanja po njej, ali vašega prenosa kakršnih koli materialov, podatkov, slik in video ali avdio zapisov iz te strani.

S kodeksom ravnanja dajemo vzgled vsem slovenskim podjetjem. Od poslovnih partnerjev pričakujemo, da bodo v našem medsebojnem odnosu spoštovali podobna načela in standarde.

Kodeks ECOmp-a je nabor pravil, standardov, obnašanja in pričakovanih ravnanj. Določa, kako v podjetju delujemo, ter nas usmerja vedno in povsod.

Pot do nakupa v spletni trgovini

Izbira izdelka

Vsak izdelek je predstavljen s sliko, opisom in ceno. Ko se odločite za nakup enega izmed njih, kliknete »V KOŠARICO«.

Nakupovalna košarica

V nakupovalni košarici so zbrani podatki o vašem naročilu (izbrani izdelki, njihova količina in cena). V pregledu košarice lahko spreminjate količino izdelkov ali izbrane izdelke odstranite iz nje.

Prijava za fizične osebe

Ko želite dokončati nakup v košarici, kliknete »PRIJAVA«. Če ste se že kdaj prej prijavili v spletno trgovino, vnesete svoj elektronski poštni naslov in geslo; če se prijavljate prvič, morate vnesti še preostale podatke.

Izbor dostave

Po prijavi še enkrat preglejte vsebino košarice in nadaljujete s klikom na »NAPREJ«, kjer izberete naslov, na katerega želite prejeti naročilo in račun. Če v seznamu še nimate nobenega naslova, ga lahko dodate s klikom na »DODAJ NASLOV«.

Izbor plačilnega sredstva

Ko določate naslove, nadaljujete s klikom na »NAPREJ«, kjer izberete enega izmed ponujenih načinov plačila. Po izbiri načina plačila vnesete potrebne podatke in prikaže se predogled računa za izbrane izdelke. Tu dokončno potrdite nakup s klikom na »ZAKLJUČI NAROČILO«.

Plačilna sredstva

Plačilo v spletni trgovini ECOmp.si lahko opravite

  • ob prevzemu
  • po ponudbi oz. predračunu
  • s kreditno kartico: Na naši strani lahko plačujete tudi s kreditnimi karticami preko plačilnega sistema Braintree, ki je v lasti podjetja PayPal. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku podjetja, tako da je vaša varnost 100% zagotovljena. Braintree zagotavlja maksimalno varnost transakcije. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah.
  • s Pay Pal: Omogočamo plačilo tudi preko spletne banke Pay Pal. Ob izbiri plačila preko Pay Pal boste preusmerjeni na podokno v lasti Pay Pala. Za izvedbo plačila morate biti registrirani uporabnik Pay Pala in imetnik ene izmed kreditnih kartic: VISA, Mastercard, American Express. Nakup je 100% varen, saj ima podatke vašega računa samo Pay Pal.

Vsi izdani računi se hranijo na sedežu podjetja. Stranka lahko kadarkoli zahteva svojo kopijo računa preko e-naslova info@ecomp.si.

Potrdilo o nakupu

Na vaš elektronski naslov boste prejeli potrdilo o nakupu, izdelke pa bomo skupaj z računom dostavili na izbrane naslove. Če želite dodatne informacije v zvezi s svojim nakupom, se sklicujte na referenčno številko naročila, ki jo najdete v prejetem potrdilu o nakupu.

Preklic naročila

Pred oddajo naročila še enkrat preverite vse podatke. Če ste s prikazanim zadovoljni, kliknite na gumb »Zaključi naročilo«. Svoje naročilo lahko prekličete, dokler blago ni bilo odpremljeno.
V rubriki »Moja naročila« je vidna zgodovina vseh vaših nakupov. Izberete naročilo, ki ga želite preklicati, kliknite na gumb »Preklicujem naročilo«.
Po uspešno izvedenem preklicu, boste prejeli po elektronski pošti obvestilo. Prav tako bo vaš preklic razviden tudi iz razdelka »Moji nakupi«.
V primeru preklica naročila, vam bomo predhodno nakazano kupnino vrnili na vaš TRR.

Dostava

Blago dostavlja Pošta Slovenije ali katero drugo distribucijsko podjetje, odvisno od dogovora oziroma pogodbenega razmerja s podjetjem ECOmp, d.o.o.. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas v času dostave ni, vas bo pošiljka počakala na najbližji pošti.

Dobavni rok: V 99% je dobavni rok naslednji delovni dan v primeru naročila do 16:00 ure. V primeru, da vam tega ne moremo zagotoviti vas o tem obvestimo isti dan ko prejmemo naročilo.

Znesek poštnine se obračuna po opravljenem nakupu, ter je odvisen od naročenega blaga. Ob naročilu izdelka velja najkrajši možni čas dostave. V primeru, da izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem in o možnostih dobave obvestili.

Dostava poteka po Sloveniji. V kolikor bi želeli dostavo izven Slovenije, se o tem predhodno pozanimajte na e-naslovu info@ecomp.si.

Podjetje ECOmp, d.o.o. se obvezuje naročene izdelke primerno zapakirati in odposlati pravočasno v roku dobave.

Podjetje ECOmp, d.o.o. ne odgovarja za prekoračen rok dostave.

Garancija

Garancija velja za blago v skladu z veljavno zakonodajo. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni na garancijskem listu, ki je priložen blagu. Garancijski rok za blago je v skladu s pogoji, ki so navedeni v garancijskem listu. Blago ima garancijo uvoznika oziroma prodajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se uporabnik obrne na nas, podjetje ECOmp, d.o.o. Kardeljeva cesta 75, 2000 Maribor.

ECOmp,d.o.o. mora kot prodajalec kupcu izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. Glede odgovornosti za stvarne napake se za potrošnike uporabljajo določbe zakona, ki ureja pravice potrošnikov pri ponujanju, prodajanju in drugih oblikah trženja blaga in storitev s strani podjetij.

Ob morebitni garanciji nas o tem pisno obvestite na elektronski naslov info@ecomp.si ali po pošti na: ECOmp, d.o.o. Kardeljeva cesta 75, 2000 Maribor , s pripisom garancija. Prav tako nam na ta naslov dostavite izdelek v originalni embalaži z vso pripadajočo dokumentacijo. Kupec lahko uveljavlja stvarno napako, če o napaki obvesti prodajalca v roku 2 mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, vendar najpozneje v dveh letih, odkar je bila stvar izročena.
Reševanje garancije bo potekalo v skladu z določili Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

Odstop od pogodbe

Če z blagom niste zadovoljni, lahko v 14 dneh od dobave blaga, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev pisno sporočite podjetju ECOmp, d.o.o., da odstopate od pogodbe, in sicer:
* pri nakupu prek spletne trgovine na e-naslov info@ecomp.si,

Stroške vračila blaga plača kupec. Blago morate vrniti nepoškodovano in neuporabljano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži po pošti ali osebno na naslov:

ECOmp, d.o.o.
Kardeljeva cesta 75
2000 Maribor

Priložena mora biti kopija dokumenta, ki dokazuje istovetnost blaga in kupca tega blaga, ki je bil priložen dobavi tega blaga.

ECOmp, d.o.o. kupcu vrne vsa opravljena plačila v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 14 dni od prejetja sporočila o odstopu pogodbe. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti blaga posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Podjetje zadržuje pravico do zmanjšanega vračila v primeru vračila poškodovanega izdelka ali zavrnitev zahtevka.

Varnost nakupov

ECOmp, d.o.o. za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Tehnologijo SSL podpirajo iskalniki Microsoft IE 5.01+, Netscape Communicator 4.51+, Mozilla Firefox 1.0+, Mozilla Suite 1.0+, AOL 5+, Opera 7+ in Apple Safari 1.0+. Da ste na kanalu SSL, je razvidno v brskalniku.

Podatki o plačilni kartici, ki jih vnesete v primeru takšnega načina plačila, se v kodirani obliki prenesejo iz vašega računalnika neposredno v avtorizacijski strežnik banke.

Zasebnost

Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje podjetju ECOmp, d.o.o. zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Podatke, ki jih boste posredovali na straneh spletne trgovine ecomp.si, zbiramo izključno za interne potrebe in potrebe izvedbe plačila. Vsi podatki, navedeni pri registraciji, so namenjeni izključno poslovanju spletne trgovine in jih ecomp.si ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Ecomp.si trajno hrani ob registraciji vnesene podatke in vse spremembe, ki jih uporabnik naknadno opravi sam, v ustrezno varovanem in zaščitenem sistemu.

Sklepanje in arhiviranje pogodb

Pogodba je sklenjena, ko se kupcu po oddaji naročila po elektronski pošti posreduje potrditev naročila s seznamom naročenega blaga. V primeru plačila s plačilno kartico se šteje, da je pogodba sklenjena v trenutku uspešno opravljene avtorizacije plačila. V primeru neuspešne avtorizacije vas bomo o tem ustrezno obvestili. Pogodbo je možno sklepati v slovenskem jeziku.

Pogodba bo shranjena v pisni obliki na sedežu družbe. Na željo kupca je omogočen dostop do nje na sedežu družbe.

Pritožbe, pripombe in zahtevki

V zvezi z nakupom blaga in storitev lahko uporabnik poda pritožbo, pripombo in zahtevek, v rokih in način, kot določa veljavna zakonodaja:
* pisno na naslov ECOmp, d.o.o. Kardeljeva cesta 75, 2000 Maribor,
* ustno na telefonsko številko 031 566 669,
* na elektronski naslov info@ecomp.si.

V primeru zahtevka uporabnika, ki se nanaša na jamčevanje iz naslova napake na blagu oziroma garancije, je uporabnik dolžan priložiti tudi blago v originalni embalaži z vso pripadajočo dokumentacijo. Reševanje pritožb, pripomb in zahtevkov poteka v skladu z določili veljavne zakonodaje.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. ECOmp, d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Pomoč

Za dodatne informacije v zvezi z našo spletno trgovino ali v primeru reklamacij, se lahko obrnete na:


ECOmp, d.o.o.
Kardeljeva cesta 75
SI-2000 Maribor
Kontakt: 031 566 669
e-mail: info@ecomp.si